Bir dağ Gönen'e yol oldu

Bir dağ Gönen

Çalıoba malzeme ocağında bulunan kayaların yapısındaki sağlamlık ve çimento karışımı içermesi malzemeyi değerli kılıyor.

Gönen Belediyesinin ruhsatlı ocağı olan Çalıoba malzeme ocağında bulunan kayaların yapısındaki sağlamlık ve çimento karışımı içermesi bu malzemeyi oldukça değerli kılıyor.

Yıllardır buradan çıkartılan malzemeler başta duble ve çevre yolu olmak üzere köy ve tarla yollarının da sağlamlaştırılmasında kullanıldı. Her gün onlarca kamyon malzemenin taşındığı çalışmalar sonunda koca bir dağın zaman içinde nasıl eridiğini de gözler önüne serdi. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, burasının çok önemli bir ocak olduğunu ve buradan çıkan sağlam malzemenin neticesinde çok önemli işler yaptıklarını söyledi.

Zemin sağlamlaştırmasında kullanılan malzemenin ocakta bulunan makineler vasıtası ile istenilen büyüklükte parçalara ayrıldığını da belirten Başkan Yakar, bu sayede sağlamlığı tartışma konusu bile olmayan dolgu malzemesinin birçok alanda kullanılabildiğini de sözlerine ekledi. Bilinçli bir şekilde malzeme alınan ocakta bu güne kadar üzücü bir olan yaşanmamasının da çok sevindirici olduğunu da söyleyen Başkan Yakar, “Ocaktan malzeme çıkarak ekipler oldukça tecrübeliler, işi nasıl yapacaklarını çok iyi biliyorlar.

Bu sayede çok şükür hiçbir olumsuzluk yaşamadık” dedi. Ocaktaki malzemenin daha uzun yıllar hizmet edecek kapasitesi bulunuyor. 



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı